Livrare si retur

Vă puteți retrage din contract fără a prezenta vreun motiv, în termen de 90 de zile.

1. Cum procedez în cazul retragerii din contract fără a prezenta vreun motiv?

Este necesar să ne comunicați decizia dumneavoastră de a vă retrage din contract, în termen de 90 de zile de la livrarea produselor. Cel mai simplu este să ne contactați la adresa de e-mail comenzi@khanalsabounromania.com

Trebuie ca, fără întârziere și nu mai târziu de 14 zile de la data retragerii din contract, să returnați produsele la adresa București, str. Clucereasa Elena, nr 8, sector 1, sau să le aduceți personal.Dacă, urmare a încheierii contractului, ați primit de la noi gratuit produse suplimentare („cadou”), și acest cadou trebuie returnat.

Rambursăm prețul de achiziție în termen de 14 zile de la data retragerii dumneavoastră din contract. Conform legii însă, avem dreptul să așteptăm mai întâi să returnați produsele, pentru a efectua plata. Dacă vă retrageți în primele 14 zile de la livrarea bunurilor, veți avea, de asemenea, dreptul la rambursarea costurilor de livrare corespunzătoare celui mai ieftin mod de livrare.

2. Când mă pot retrage din contract, fără a prezenta vreun motiv?

Ne puteți returna orice produs cumpărat pe magazinul nostru online. Excepție fac produsele care:

 Nu pot fi returnate din motive de igiena (de exemplu, produsele cosmetice deschise sau alte bunuri care intră în contact direct cu pielea)

De asemenea, în cazul în care ați optat pentru ambalarea cadou sau ambalarea ecologică a produselor, nu vă puteți retrage din contract pentru serviciul de ambalare cadou sau ambalare ecologică, odată ce bunurile au fost deja ambalate, serviciul fiind deja furnizat. Vă rugăm să rețineți că ambalăm produsele dvs. imediat după plasarea comenzii.

În plus, nu vă puteți retrage dintr-un contract referitor la produse ambalate cadou, din momentul în care am ambalat deja produsele. Ne permitem să vă atragem atenția că răspundeți, conform legii, de reducerea valorii produselor, ca urmare a manipulării acestora într-o manieră diferită de cea necesară pentru a vă familiariza cu natura, cu caracteristicile și cu funcționalitatea produselor (de exemplu, dacă utilizați în continuare un parfum și după ce l-ați încercat o dată). În asemenea cazuri, vă putem rambursa doar o sumă proporțională.