Termeni si conditii

Preambul

In calitate de membru al unei retele de distributie selectiva, PICTURE PERFECT EVENTS S.R.L., persoana juridica constituita conform legilor din Romania, avand sediul social in mun. Bucuresti, Sectorul 1, str. Elena Clucereasa, nr. 8, inmatriculata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti sub nr. J40/6394/2018, Cod Unic de Inregistrare 39366423, reprezentata legal prin dna. Benu Claudia actionand in calitate de Director General, in continuare “PPE” sau „Vanzatorul”, vinde produsele prezentate pe site-ul sau de vanzare la distanta numai cu amanuntul si consumatorilor finali. Orice Comanda care nu corespunde in mod evident unei vanzari cu amanuntul si, in general, orice Comanda frauduloasa sau care este declarata frauduloasa, va fi considerata de Picture Perfect Events S.R.L ca fiind nula si neavenita.

Inainte de finalizarea Comenzii, Cumparatorul declara ca achizitionarea produselor de pe site-ul de vanzare la distanta nu are nicio legatura cu vreo activitate profesionala, ci se limiteaza la o utilizare strict personala.

In scopul Termenilor si Conditiilor de Vanzare, cumparatorul si Picture Perfect Events S.R.L sunt numiti in mod individual Partea si colectiv Partile.

1 – Obiect

Termenii si Conditiile de Vanzare (in continuare „TCV”) au ca obiect, pe de o parte, informarea oricarui eventual Cumparator despre conditiile si modalitatile in care vanzatorul (denumit in continuare „PPE” sau „Vanzatorul”) vinde si livreaza produsele comandate, iar pe de alta parte, stabilirea drepturilor si obligatiilor Partilor in cadrul procesului de vanzare a produselor de catre PPE consumatorului (denumit inainte si in continuare si „Cumparatorul”). Aceste conditii se aplica fara restrictii sau rezerve, tuturor vanzarilor de produse comercializate de PPE pe site-ul sau care poate fi accesat pe Internet, la adresa https://www.khanalsabounromania.com/, precum si la adresa khanalsabounromania.com, versiune optimizata pentru telefonul mobil, in continuare denumit „site-ul” sau „site-ul khanalsabounromania.com”.

Prin urmare, faptul ca un Cumparator comanda un produs comercializat pe site-ul khanalsabounromania.com presupune acceptarea deplina si integrala a Termenilor si Conditiilor de Vanzare, despre care Cumparatorul declara ca a luat cunostinta anterior plasarii Comenzii.

PICTURE PERFECT EVENTS S.R.L  isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment Termenii si Conditiile de Vanzare. Cu toate acestea, Conditiile Generale de Vanzare aplicabile unei Comenzi sunt cele acceptate de Cumparator in momentul plasarii Comenzii sale.

Termenii si Conditiile de Vanzare (in continuare „TCV”) se completeaza cu prevederile cuprinse in Conditiile Generale de Utilizare a Site-ului „Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal” si „Politica de Utilizare a Cookie-urilor” .

2 – Identificarea Societatii

Denumire: PICTURE PERFECT EVENTS S.R.L .

Adresa sediului social si punct de lucru: mun. Bucuresti, Sectorul 1, str. Elena Clucereasa, nr. 8

Tara: ROMANIA

Telefon: 0726830625 

E-mail: info@khanalsabounromania.com 

3 – Incheierea contractului si comenzile

3.1 Tarife

Preturile pentru vanzarea online a produselor de pe Site-ul khanalsabounromania.com, exprimate in lei (RON), sunt cele in vigoare in momentul plasarii Comenzii de catre Cumparator. Pretul de vanzare al produselor poate fi modificat de PPE in orice moment, insa in niciun caz pretul nu poate fi modificat ulterior plasarii comenzii, in mod unilateral. Aceasta modificare va fi comunicata Cumparatorului inainte de orice Comanda. Preturile se aplica vanzarii la distanta.

Aceste preturi nu contin si cheltuielile de expediere, ce vor fi percepute separat, in plus fata de pretul produselor cumparate. Cheltuielile de expediere vor fi indicate inainte de inregistrarea Comenzii de catre Cumparator. Modalitatea de expediere este prevazute in continuare in TCV si este preluata si pe site; acesta pote fi oricand modificata de catre PPE. De aceea, PPE  ii sfatuieste pe Cumparatori sa consulte cu regularitate TCV afisate la khanalsabounromania.com.

3.2 Caracteristicile produselor

Cumparatorul poate selecta unul sau mai multe produse dintre diferitele categorii prezentate pe Site-ul khanalsabounromania.com.

PPE  poate modifica in orice moment sortimentele produselor comercializate pe Site-ul sau, in special in functie de constrangerile legate de furnizorii sai, fara a aduce vreo atingere Comenzilor deja inregistrate de Cumparator. Cumparatorul poate, inainte de plasarea Comenzii, sa se informeze de pe site-ul khanalsabounromania.com, despre caracteristicile esentiale ale produsului (produselor) pe care doreste sa-l (sa le) comande.

Produsele respecta legislatia in vigoare in Romania. 

Informatiile inscrise pe ambalajele produselor vor fi disponibile cel putin in limba romana.

Pentru orice intrebare referitoare la produse si utilizarea lor, orice intrebare suplimentara sau solicitare de consiliere, cumparatorul poate contacta echipa PPE la adresa de email: comenzi@khanalsabounromania.com.

3.3 Disponibilitate

Ofertele prezentate de PPE sunt valabile atat timp cat raman afisate pe site, in limita stocurilor disponibile, in dimineata zilei in care se plaseaza comanda, in depozitul PPE special dedicat  vanzarii prin intermediul site-ului khanalsabounromania.com.

3.4 Plasare comanda

Orice Comanda presupune acceptarea Termenilor si Conditiilor de Vanzare si a prevederilor documentelor „Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal” si  „Politica de Utilizare a Cookie-urilor”, fara a aduce atingere eventualelor conditii contractuale particulare convenite de Parti, daca exista.

Cumparatorul poate verifica detaliul proiectului sau de Comanda si poate corecta eventualele erori.

Din momentul in care Cumparatorul confirma comanda apasand pe butonul „Finalizeaza plata” (denumita inainte si in continuare „Comanda”), se considera ca acesta a acceptat in cunostinta de cauza continutul si conditiile Comenzii respective si, in special, Termenii si Conditiile de Vanzare, faptul ca respectiva Comanda implica o obligatie de plata din partea sa, preturile, volumele, caracteristicile, cantitatile si termenul de livrare a produselor comercializate si comandate de Cumparator.

Dupa validarea acestei etape, Cumparatorul nu va mai putea anula comanda decat in temeiul dreptului de renuntare sau retur prevazute de art. 6 de mai jos. Vanzarea va fi definitiva (sub rezerva exercitarii de catre Cumparator a dreptului sau de retragere, in conditiile prevazute la articolul 6 din Termenii si Conditiile de Vanzare).

Dupa verificarea Comenzii de catre PPE sub aspectul indeplinirii tuturor conditiilor prezentelor TCV si a legii, Comanda va fi confirmata de PPE prin transmiterea unei informari electronice Cumparatorului („mesajul electronic pentru confirmarea Comenzii”). In situatia in care se constata eventuale erori de sistem intervenite in cadrul procesarii ori plasarii comenzii ori neindeplinirea unei/unor conditii legale ori din prezentele TCV, PPE isi rezerva dreptul de a nu confirma Comanda, informand clientul despre acest aspect. Clientul va avea posibilitatea sa plaseze o noua comanda.

Dupa confirmarea Comenzii, un al doilea mesaj electronic va fi transmis Cumparatorului in momentul expedierii Comenzii. In acest moment, PPE va fi indreptatita sa incaseze pretul aferent Comenzii.

PPE recomanda Cumparatorului sa pastreze cele doua mesaje electronice pe suport de hartie sau informatic. Cumparatorul este informat despre faptul ca cele doua mesaje electronice vor fi transmise la adresa de mesagerie electronica indicata de Cumparator in momentul inregistrarii sau identificarii sale, anterior plasarii Comenzii.

PPE  va fi indreptatita sa incaseze pretul total aferent Comenzii: 

– pentru platile efectuate conform articolului 4.1 de mai jos: imediat dupa transmiterea mesajului electronic pentru informarea Cumparatorului despre expedierea Comenzii sale;

– pentru platile efectuate in sistem ramburs: in momentul livrarii coletului, PPE avand dreptul de a refuza remiterea coletului in situatia in care Cumparatorul nu achita pretul produselor comandate. 

De aceea, in caz de eroare la mentionarea adresei de mesagerie electronica sau de nereceptionare a mesajului electronic pentru confirmarea Comenzii, PPE  nu va putea fi trasa la raspundere. In acest caz, vanzarea va fi considerata definitiva, cu exceptia cazurilor de anulare a Comenzii de catre PPE, in special pentru indisponibilitatea produselor in conditiile aratate mai sus. Cu toate acestea, Cumparatorul va putea sa-si exercite dreptul de retragere, in conditiile prevazute la articolul 6 din Termenii si Conditiile de Vanzare.

In fine, PPE isi rezerva dreptul de a suspenda sau anula executarea oricarei Comenzi si/sau livrari, indiferent de natura sau etapa executarii sale, in caz de neplata sau plata partiala a oricaror sume datorate de Cumparator, in caz de incident de plata sau de frauda ori tentativa de frauda in legatura cu utilizarea Site-ului khanalsabounromania.com, inclusiv cu ocazia unor Comenzi anterioare.

4 – Plata

4.1 Instrumente de plata

In momentul inregistrarii Comenzii, Cumparatorul garanteaza PICTURE PERFECT EVENTS S.R.L ca dispune de autorizatiile necesare pentru utilizarea instrumentului de plata ales pentru Comanda sa.

Plata se poate face prin:

 • Carduri bancare: Cardurile bancare acceptate pe site-ul khanalsabounromania.com pentru tranzactiile de plata sunt cele emise sub sigla MasterCard si Visa (incluzand Visa Electron si Maestro, Visa Business). Plata cu cardul se realizeaza prin operatorul de plati online NETOPIA Payments S.R.L.
 • Ramburs (numerar la curier): Aceasta modalitate de plata presupune achitarea comenzii in momentul livrarii coletului, eliberarea chitantei facandu-se de firma de curierat.

4.2 Modalitatile de plata

In functie de modalitatea de plata aleasa, plata trebuie efectuata in momentul plasarii Comenzii online de catre Cumparator in cazul platilor prin card bancar, respectiv in momentul livrarii coletului in cazul platii ramburs.

In caz de dificultati intampinate in efectuarii platii, Cumparatorul va putea apela la institutia bancara emitenta a cardului bancar sau, in cazul in care acesta considera ca ar putea obtine o informatie de la PPE, la Serviciul Clienti al Picture Perfect Events S.R.L la numarul de telefon 0726830625, in orele de program mentionate in sectiunea „Contact” de pe site-ul khanalsabounromania.com sau la adresa de e-mail: comenzi@khanalsabounromania.com. 

Toate Comenzile vor fi platite in lei (RON), cu toate taxele si contributiile obligatorii incluse.

La latitudinea PPE, se vor putea aplica de drept penalitati de intarziere, egale cu rata dobanzii legale, sumelor neachitate la data expirarii unui termen de zece zile de la data Comenzii sau de la data notificarii respingerii platii bancare.

In plus, PPE isi rezerva dreptul de a suspenda sau anula executarea oricarei Comenzi si/sau livrari, indiferent de natura sau etapa executarii sale, in caz de neplata sau plata partiala a oricaror sume datorate de Cumparator, in caz de incident de plata sau de frauda ori tentativa de frauda in legatura cu utilizarea Site-ului khanalsabounromania.com, inclusiv cu ocazia unor Comenzi anterioare.

4.3 Securitatea operatiunilor de plata

Pentru a asigura securitatea platilor efectuate online cu cardul bancar, Cumparatorul va transmite PPE criptograma vizuala (codul CVV) de pe spatele cardului bancar utilizat de Cumparator.

Pentru a respecta obligatiile noastre impuse de legislatia in vigoare in legatura cu prevenirea si combaterea spalarii banilor sau finantarii actelor de terorism, in special prin acte savarsite in mediul online, datele dvs. pot fi transmise catre autoritati, agentii, organisme publice, institutii publice, care au competente in domeniul prevenirii, urmaririi sau sanctionarii spalarii banilor sau finantarii actelor de terorism, sau altor terti in cazul carora se impune conform legii divulgarea acestor date cu caracter personal.

Informatii suplimentare privind prelucrarea datelor cu caracter personal si drepturile pe care le aveti in legatura cu prelucrarea acestor date pot fi regasite in Politica de confidentialitate a Picture Perfect Events S.R.L  si Politica de cookies a Picture Perfect Events S.R.L .

In vederea intermedierii efectuarii platilor, PPE utilizeaza un instrument de plata securizat, denumit „NETOPIA”, furnizat de partenerul nostru, societatea NETOPIA Payments S.R.L.. Securitatea platii se bazeaza pe autentificarea Cumparatorului si pe asigurarea confidentialitatiiea tuturor datelor. Pentru a asigura securitatea, NETOPIA Payments S.R.L. utilizeaza tehnici dovedite de criptografie si respecta reglementarile bancare aplicabile in Romania.

5 – Livrarea si receptionarea

5.1 Reguli generale

Produsele comandate de Cumparator in conformitate cu prezentele TCV vor fi livrate la adresa indicata de Cumparator ca fiind adresa de livrare pentru respectiva Comanda („Adresa de livrare”).

Picture Perfect Events S.R.L livreaza pe intreg teritoriul Romaniei.

Facturile de achizitie sunt transmise prin mesaj electronic la adresa de mesagerie electronica indicata de Cumparator in momentul inregistrarii sale pe Site-ul khanalsabounromania.com sau in format hartie, impreuna cu Comanda. 

5.2 Caracteristicile modalitatilor de livrare ale site-ului khanalsabounromania.com

5.2.1 Modalitatile de livrare

Livrarea se face prin intermediului companiei DYNAMIC PARCEL DISTRIBUTION S.A., denumita in continuare “DPD”.

In momentul livrarii, livrarea se face de catre presupusul DPD Cumparatorului sau destinatarului Comenzii, iar acesta din urma semneaza o confirmare de primire. Aceasta confirmare de primire face dovada livrarii de catre Picture Perfect Events S.R.L si a primirii de catre Cumparator sau destinatarul Comenzii a produselor comandate.

Insasi livrarea coletului nu poate fi contestata daca respectivul colet apare sa fi fost livrat, sistemul informatic (print screen) al transportatorului facand dovada acestui fapt.

Prin agrearea Termenilor si Conditiilor de Vanzare, Cumparatorul este de acord si imputerniceste transportatorul ca, in cazul in care Cumparatorul insusi sau destinatarul livrarii nu este prezent la adresa indicata pentru livrare, sa remita coletul catre oricare dintre persoanele aflate in incaperile acestuia.

Costul livrarii este de 20 (douazeci) lei pentru comenzi de pana la 180 (osutaoptzeci) lei. In cazul comenzilor cu o valoare mai mare de 200 (douasute) lei, Cumparatorul beneficiaza de livrare gratuita.

In cazul livrarilor prin DPD, daca Cumparatorul exercita dreptul de retragere din contractul de vanzare-cumparare in sensul returnarii produsului, Picture Perfect Events S.R.L suporta costul de returnare a produsului doar in situatia in care Cumparatorul returneaza prin acelasi serviciu de curierat. Astfel, la momentul livrarii bunului, Cumparatorul primeste si formularul necesar returului, pe care Cumparatorul are obligatia de a-l folosi in scopul beneficierii de aceasta facilitate. Picture Perfect Events S.R.L nu isi asuma obligatia de a suporta costurile de transport in cazul returului efectuat in alte conditii decat cele de mai sus, respectiv in situatia efectuarii returului cu alta firma de curierat decat cea cu care s-a transmis Comanda sau prin alte metode alese in mod unilateral de catre Cumparator (de ex. Posta Romana etc).

5.3 Colet deteriorat, anomalie, avarie

5.3.1 Dispozitii generale

Cumparatorul sau destinatarul Comenzii este rugat sa verifice starea aparenta a coletului si a produselor in momentul efectuarii livrarii. 

In caz de anomalie cu privire la colet (colet deteriorat, colet deschis, urme de lichid, etc) sau la produsul (produsele) comandat(e) (produs(e) lipsa, produs(e) deteriorat(e), Cumparatorul sau destinatarul Comenzii va trebui sa urmeze in mod obligatoriu procedura descrisa mai jos (articolele 5.3.2 si 5.3.3 din Termenii si Conditiile de Vanzare), corespunzatoare conditiilor Comenzii. Nerespectarea procedurii adecvate exclude posibilitatea oricarei reclamatii impotriva transportatorului si a PPE. In special, Cumparatorul nu va putea pretinde nicio rambursare a vreunei sume. Cumparatorul sau destinatarul Comenzii nu va putea nici sa pretinda PPE sa livreze din nou produsele comandate.

De asemenea, Cumparatorul sau destinatarul Comenzii are posibilitatea de a apela la Serviciul Clienti al PPE pentru a afla modalitatile de returnare a produsului (produselor) deteriorat(e). Procedura de returnare a produselor deteriorate indicata de Serviciul Clienti al PPE va trebui urmata in mod obligatoriu de Cumparator. In caz contrar, Cumparatorul nu va putea pretinde rambursarea niciunei sume sau inlocuirea produselor respective.

 

 • Procedurile ce trebuie obligatoriu urmate atunci cand coletul este deteriorat
 • In cazul constatarii anomaliei la momentul livrarii prin DPD si in prezenta agentului DPD. Atentie! Nu este permisa conditionarea de catre Cumparator a primirii coletului sau achitarii prin ramburs a pretului comenzii de deschiderea coletului sau verificarea continutului acestuia! 

In cazul daunelor vizibile ale coletului, Cumparatorul va refuza livrarea si va formula imediat, clar si detaliat toate rezervele cu privire la anomalia constatata. Aceste rezerve trebuie scrise de Cumparator sau destinatarul Comenzii pe bonul de livrare al DPD. Totodata, Cumparatorul va semnala obiectiunile la Serviciul Clienti al PPE, la numarul de telefon 0726830625  sau la adresa de e-mail: comenzi@khanalsabounromania.com

 • In cazul constatarii anomaliei in absenta prepusului DPD Cumparatorul va semnala pagubele sau lipsurile constatate, formuland toate reclamatiile si rezervele la Serviciul Clienti al PPE, la numarul de telefon 0726830625 sau prin e-mail la adresa de e-mail: comenzi@khanalsabounromania.com. Notificarea incidentelor si formularea rezervelor trebuie sa intervina in cel mai scurt timp, dar nu mai tarziu de 3 (trei) zile lucratoare de la data livrarii. PPE va furniza un raspuns privind reclamatiile inregistrate in termen de maximum 30 (treizeci) de zile. Diferendele ce nu au putut fi solutionate pe cale amiabila vor fi deferite spre competenta solutionare instantelor judecatoresti din Romania, fara a exclude posibilitatea interventiei altor institutii de resort.

5.3.3 Procedura ce trebuie urmata obligatoriu in cazul produselor lipsa sau deteriorate

Cumparatorul sau destinatarul Comenzii va trebui sa semnaleze absenta sau degradarea produsului Serviciului Clienti al PPE la numarul de telefon 0726830625 sau la adresa de e-mail: comenzi@khanalsabounromania.com. Notificarea incidentelor si formularea rezervelor trebuie sa intervina in cel mai scurt timp, dar nu mai tarziu de 3 (trei) zile lucratoare de la data livrarii. PPE va furniza un raspuns privind reclamatiile inregistrate in termen de maximum 30 (treizeci) de zile. Diferendele ce nu au putut fi solutionate pe cale amiabila vor fi deferite spre competenta solutionare instantelor judecatoresti din Romania, fara a exclude posibilitatea interventiei altor institutii de resort.

Serviciul Clienti al PPE va putea solicita orice informatie cu privire la identitatea Cumparatorului sau a destinatarului Comenzii si va putea recurge la orice verificare utila in acest sens.

5.4 Termenele de livrare

In cazul livrarii prin DPD, se va incerca o livrare a produselor cumparate intr-un termen de aproximativ 1-3 zile lucratoare de la incheierea contractului de vanzare-cumparare. In cazuri temeinic justificate, termenul de livrare poate fi de maximum 30 (treizeci) de zile de la incheierea contractului. Termenele de livrare incep sa curga de la data incheierii contractului de vanzare, mai exact a transmiterii mesajului electronic pentru confirmarea Comenzii. 

6 – Drepturile si termenele de retragere sau returnare


6.1. Dreptul si termenul legal de retragere sau returnare

6.1.1. Termenul exercitarii dreptului legal de retragere sau returnare

In conformitate cu articolul 9 (1) din  Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, Cumparatorul are la dispozitie un termen de 14 (paisprezece) zile de la data la care Cumparatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de Cumparator, intra in posesia fizica a produselor, pentru a-si exercita dreptul legal de retragere sau returnare, fara a fi obligat sa-si motiveze decizia si fara a suporta alte costuri cu exceptia celor prevazute la art. 13 alin. (3) si art. 14 din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014.

6.1.2. Modalitatile de exercitare a dreptului legal de retragere sau returnare

Cumparatorul sau, dupa caz, destinatarul Comenzii, pentru a-si exercita dreptul de retragere sau returnare, trebuie sa informeze expres PPE la urmatoarele date de contact: PICTURE PERFECT EVENTS S.R.L., Bucuresti, Str. Elena Clucereasa nr 8, sector 1, telefon 0726830625, e-mail : comenzi@khanalsabounromania.com , cu privire la decizia sa de a se retrage sau returna din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca si urmata de completarea formularului de retragere. Cumparatorul va completa si transmite electronic de pe site-ul khanalsabounromania.com formularul standard de retragere pus la dispozitie sau orice alta declaratie neechivoca, folosirea formularului standard nefiind obligatorie. Daca insa Cumparatorul foloseste aceasta optiune, PPE ii va transmite fara intarziere, prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere. Pentru a respecta termenul-limita de retragere in conformitate cu dispozitiile legale, Cumparatorul returnează produsele sau le înmânează unei persoane autorizate de PPE să recepționeze produsele, fără întârziere nejustificată și în decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat PPE decizia sa de retragere din contract în conformitate cu art. 11. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi de consumator înainte de expirarea perioadei de 14 zile. Orice nerespectare a dispozitilor cuprinse in prezentele TCV, precum si a legii aplicabile, Cumparatorul va fi decazut din dreptul de a mai returna produsele,  PPE fiind pe deplin indreptatita sa refuze un astfel de retur.

6.1.3 Produsele exceptate de la exercitarea dreptului legal de retragere sau returnare

In conformitate cu articolul 16 din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, dreptul de retragere sau returnare nu poate fi exercitat pentru Comenzile care se refera la furnizarea de bunuri care au fost desigilate dupa livrare, care nu mai pot fi returnate din motive de igiena sau protectie a sanatatii;

Prin urmare, Cumparatorul ia la cunostinta faptul ca nu se va putea prevala de dreptul sau legal de retragere cu privire la produsele desigilate de el, a caror noua comercializare de catre Picture Perfect Events S.R.L ar putea prezenta riscuri din motive de igiena sau de protectie a sanatatii pentru consumatori (de exemplu: produsele de ingrijire personala, de machiaj, parfumuri, geluri de dus, etc).

6.1.4 Consecintele exercitarii dreptului legal de retragere sau returnare

In situatia in care produsele pot face obiectul dreptului legal de retragere, Cumparatorul care isi exercita dreptul de retragere in conditiile prevazute de prezentul articol cu privire la termenele si modalitatile de returnare a produselor, va putea obtine rambursarea contravalorii produselor returnate, precum si cheltuielile de expediere aferente Comenzii cu exceptia situatiei in care Cumparatorul a ales în mod explicit un alt tip de livrare decât livrarea standard oferită de PPE. Cumparatorului sau destinatarului Comenzii care isi exercita dreptul legal de retragere in conditiile prevazute de prezentul articol cu privire la termenele si modalitatile de returnare a Produselor, i se vor rambursa toate sumele achitate catre PPE cu titlu de plata pentru comanda cu privire la care s-a exercitat dreptul de retragere, cu exceptia costurilor livrarii, fara intarzieri nejustificate, si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 (paisprezece) zile de la data la care PPE este corespunzator notificata cu privire la decizia de retragere din prezentul Contract. In temeiul art. 13 (2) din  Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, Consumatorul intelege si isi da in mod expres consimtamantul ca rambursarea sumelor sa se efectueze exclusiv prin transfer bancar, sens in care se obliga sa furnizeze PPE datele unui cont bancar pentru transferul sumelor. In orice caz, Consumatorului nu i se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari. PPE are dreptul de a amana rambursarea pana la data la care primeste inapoi produsele. Produsele returnate vor fi expediate de Cumparator catre  PPE, punct de lucru din Bucuresti,  str. Elena Cluscereasa,  nr. 8, sector 1. Cumparatorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.

6.1.5. Cheltuieli

In conformitate cu articolul 14 (2) din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, cheltuielile de returnare a produselor vor fi suportate de Cumparator. Prin exceptie, in cazurile de neconcordanta intre produsele livrate si Comanda cheltuielile de returnare vor fi suportate de PPE. De asemenea, PPE va suporta cheltuielile de returnare a produselor in cazul in care livrarea initiala a fost efectuata prin DPD, cu respectarea prevederilor art. 5.2.1. de mai sus. 

6.2.  Dispozitii generale aplicabile returului produselor

Este obligatoriu ca produsele sa fie returnate catre Picture Perfect Events S.R.L intr-o stare care sa permita repunerea lor la vanzare (produse in stare perfecta impreuna cu ambalajul original intact, accesoriile, prospectele, holograma, etc) cel mai tarziu in termen de 14 (paisprezece) zile de la data la care Cumparatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de Cumparator, intra in posesia fizica a produselor.

Retururile de produse trimise dupa expirarea acestui termen nu sunt acceptate.

In plus, produsele vor fi insotite de numarul de Comanda, mentionat fie pe Bonul de Retur, transmis impreuna cu produsele livrate, semnat de Cumparator sau destinatarul Comenzii, fie pe orice alt document. Cumparatorul si destinatarul Comenzii, daca acesta difera de Cumparator, sunt informati despre faptul ca utilizarea Bonului de Retur faciliteaza prelucrarea returului de catre PPE. Cumparatorul sau destinatarul Comenzii, daca acesta difera de Cumparator, este asadar rugat sa utilizeze Bonul de Retur.

In situatia in care Cumparatorul a beneficiat pe site-ul khanalsabounromania.com de o oferta speciala, care ii permitea, in anumite conditii, sa achizitioneze unul sau mai multe produse ofertate in schimbul Comenzii sale sau sa beneficieze fara cost suplimentar de diferite esantioane promotionale, se va considera ca prin exercitarea dreptului sau de retragere acesta din urma nu mai este eligibil pentru a beneficia de respectiva oferta sau de respectivele esantioane. Cumparatorul va trebui sa restituie produsul (produsele) pe care doreste sa il/le returneze doar impreuna cu esantioanele primite respectiv produsul (produsele) achizitionate la oferta in schimbul Comenzii produsului/produselor returnat(e), astfel PPE sa poata da curs cererii sale de retragere.

Cumparatorul va fi raspunzator pentru diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si, dupa caz, a functionarii produselor. 

6.3. Returnarea coletului  prin curier

In plus fata de conditiile prevazute la articolul 6.2. din TCV, Cumparatorul sau destinatarul Comenzii, care doreste sa-si exercite dreptul de retragere, legal sau contractual, returnand produsul prin curier/colet, trebuie sa urmeze instructiunile urmatoare:

– este obligatorie utilizarea ambalajului original pentru returnarea produsului (produselor) respectiv(e);

– trimiterea coletului cu confirmare de primire la urmatoarea adresa: mun. Bucuresti, Str. Elena Clucereasa, nr. 8, sector 1, destinatar PICTURE PERFECT EVENTS S.R.L.
PPE nu accepta coletele adresate necorespunzator, la oricare alt punct de lucru sau adresa, chiar daca apartine PPE.

Atunci cand Cumparatorul/destinatarul Comenzii nu demonstreaza ca a predat efectiv produsul unui transportator conform celor de mai sus, toate riscurile legate de returnarea produsului sunt in sarcina Cumparatorului sau a destinatarului Comenzii.

7 – Garantii

7.1. Garantiile legale

Toate produsele comercializate pe Site beneficiaza de garantia legala de conformitate (astfel cum este definita de Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora) care dau Cumparatorului posibilitatea sa returneze produsele defecte sau neconforme ce i-au fost livrate.

7.1.1 Garantia legala de conformitate

In ceea ce priveste garantia legala de conformitate, art. 5. si 6. din Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora prevede urmatoarele:

“Art. 5 (1) Vanzatorul este obligat sa livreze consumatorului produse care sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare.

(2) Se considera ca produsele sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare daca:

 1. a) corespund descrierii facute de vanzator si au aceleasi calitati ca si produsele pe care vanzatorul le-a prezentat consumatorului ca mostra sau model;
 2. b) corespund oricarui scop specific solicitat de catre consumator, scop facut cunoscut consumatorului si acceptat de acesta la incheierea contractului de vanzare-cumparare;
 3. c) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip;
 4. d) fiind de acelasi tip, prezinta parametri de calitate si performante normale, la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de vanzator, de producator sau de reprezentantul acestuia, in special prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului.

Art. 6. Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare consumatorul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conformitate ori daca lipsa de conformitate isi are originea in materialele furnizate de consumator.”

7.1.2 Exceptarea de la aplicarea garantiei

Sunt exceptate de la aplicarea garantiei produsele modificate, reparate, incorporate sau adaugate de catre Cumparator. Garantia nu se va referi la viciile aparente. Garantia nu va acoperi produsele deteriorate in timpul transportului sau din cauza unei utilizari eronate.

7.2 Modalitatile de aplicare a garantiilor legale

Pentru orice cerere legata de garantiile legale, Cumparatorul trebuie sa contacteze Serviciul Clienti prin sectiunea „Contact” de pe site-ul www.khanalsabounromania.com  sau la numarul de telefon 0726839625 in orele de program indicate in sectiunea „Contact” de pe Site-ul khanalsabounromania.com  .
Prezentele dispozitii nu exclud beneficiul dreptului de retragere prevazut la articolul 6 de mai sus.

7.3 Consecintele aplicarii garantiilor

In cadrul garantiei legale de conformitate,  PPE  se angajeaza, in functie de fiecare situatie in parte:

 • fie sa inlocuiasca produsul cu un produs identic, in functie de stocurile disponibile,
 • fie sa ramburseze pretul integral sau partial al produsului, daca inlocuirea produsului se dovedeste a fi imposibila. Consumatorul intelege si isi da in mod expres consimtamantul ca rambursarea sumelor sa se efectueze exclusiv prin transfer bancar, sens in care se obliga sa furnizeze PPE datele unui cont bancar pentru transferul sumelor.

8 – Rezerva de proprietate

Picture Perfect Events S.R.L isi pastreaza dreptul de proprietate deplina si integrala asupra produselor ce formeaza obiectul contractului de vanzare-cumparare, pana la incasarea integrala, in principal, a pretului, inclusiv cheltuielile, taxele si contributiile obligatorii.

9 – Proprietatea intelectuala

Marcile PERFECT PICTURE EVENTS si KHAN AL SABOUN, impreuna cu toate marcile figurative sau nu, toate ilustratiile, imaginile si logotipurile si orice continut de pe Site (inclusiv, dar fara a se limita la prezentul document privind Termenii si Conditiile de Vanzare) sunt si raman proprietatea PICTURE PERFECT EVENTS S.R.L sau a titularului drepturilor de proprietate intelectuala in cauza.

Orice reproducere totala sau partiala, modificare sau utilizare a acestor marci, ilustratii, imagini si logotipuri sau a oricarui alt continut de pe site, indiferent de motiv si pe orice fel de suport, fara acordul expres, scris si prealabil al PICTURE PERFECT EVENTS S.R.L. sau al titularului drepturilor de proprietate intelectuala in cauza, este strict interzisa. Aceste dispozitii se aplica oricaror drepturi de autor, desene si modele, brevete care figureaza si/sau sunt utilizate pe Site.

10 – Semnarea si probele

PICTURE PERFECT EVENTS S.R.L. lucreaza la protejarea datelor cu caracter personal ale clientilor sai, asigurand un ridicat nivel de securitate, insa si Cumparatorul joaca un rol in protejarea datelor cu caracter personal. Cumparatorul trebuie sa mentina in special securitatea tranzactiilor sale online, de exemplu sa nu comunice nimanui numele de utilizator (adresa de mesagerie electronica a Cumparatorului) si/sau parola, totodata schimbandu-si cu regularitate parola. In acest caz, PPE nu poate fi trasa la raspundere pentru divulgarea informatiilor despre Cumparator oricarei persoane care a folosit numele de utilizator (adresa de mesagerie electronica a Cumparatorului) si/sau parola acestuia.

Astfel, utilizarea numelui de utilizator (adresa de mesagerie electronica a Cumparatorului) si/sau parola Cumparatorului dovedesc identitatea acestuia, exigibilitatea si validarea Comenzii, a sumelor corespunzatoare  PPE  nu va putea fi in niciun caz trasa la raspundere pentru utilizarea frauduloasa a acestor informatii.

Furnizarea numarului de card bancar si validarea finala a Comenzii fac dovada acceptarii respectivei Comenzi si a exigibilitatii sumelor angajate prin selectarea produselor din Comanda. Registrele computerizate tinute in sistemele informatice ale PICTURE PERFECT EVENTS S.R.L si ale partenerilor sai vor fi considerate probe care atesta comunicarile, Comenzile si platile intervenite intre Parti.

11 – Serviciul Clienti

Pentru orice informatii suplimentare si asistenta suplimentara dupa vanzare, Serviciul Clienti al Picture Perfect Events S.R.L poate fi contactat la numarul de telefon 0726830625 (tarif normal), in orele de program indicate in sectiunea „Contact” de pe Site, sau la adresa de e-mail comenzi@khanalsabounromania.com.

12 – Raspunderea

12.1. Capacitatea

Anterior plasarii Comenzii, Cumparatorul declara ca are capacitate juridica deplina pentru a se angaja in temeiul TCV. PPE nu poate fi in niciun caz obligata sa verifice capacitatea juridica a vizitatorilor site-ului si/sau a Cumparatorilor. Prin urmare, in cazul in care o persoana fara capacitate juridica comanda produse pe Site-ul khanalsabounromania.com, reprezentantii legali ai acesteia (in special parinti, tutori) isi vor asuma intreaga raspundere a Comenzii si vor fi obligati sa efectueze plata pretului aferent.

12.2. Limitele raspunderii

Picture Perfect Events S.R.L nu va fi trasa la raspundere in temeiul obligatiilor rezultate din Termenii si Conditiile de Vanzare in cazul in care neexecutarea obligatiilor sale este cauzata de fapta unui tert pentru care PPE  nu raspunde potrivit legii, chiar daca este previzibila, faptei Cumparatorului, sau aparitiei unui eveniment de forta majora, astfel cum este definit de legislatia romana, sau oricarui alt eveniment ce nu a putut fi in mod rezonabil controlat exclusiv de PPE.

Informatiile accesibile pe site privind produsele comercializate sunt furnizate „CA ATARE” fara vreo garantie de orice fel, implicita sau explicita, in special cu privire la integritatea, exactitatea, actualitatea, nefalsificarea, disponibilitatea, fiabilitatea sau exhaustivitatea informatiilor privind produsele, accesoriile sau serviciile prezentate pe Site-ul khanalsabounromania.com sau adaptarea lor la utilizarea avuta in vedere de catre Cumparator.

PICTURE PERFECT EVENTS S.R.L ISI DECLINA ORICE RASPUNDERE PENTRU DAUNELE DIRECTE SAU INDIRECTE, PREVIZIBILE SAU NU, PROVOCATE CU OCAZIA UTILIZARII SITE-ULUI. IN IPOTEZA IN CARE RASPUNDEREA PICTURE PERFECT EVENTS S.R.L TREBUIE STABILITA PENTRU UN PREJUDICIU SUFERIT DE UN CUMPARATOR, EXCLUSIV PENTRU FAPTUL DE A FI PLASAT O COMANDA, ACEASTA ESTE LIMITATA LA CONTRAVALOAREA COMENZII ACHITATE DE CUMPARATOR CATRE PPE.

Orice reclamatie depusa de un utilizator al site-ului, inclusiv orice Cumparator, impotriva Picture Perfect Events S.R.L trebuie formulata in termen de maximum 6 (sase) luni de la aparitia evenimentului ce face obiectul reclamatiei.  PPE va furniza un raspuns privind reclamatiile inregistrate in termen de maximum 30 (treizeci) de zile. Diferendele ce nu au putut fi solutionate pe cale amiabila vor fi deferite spre competenta solutionare instantelor judecatoresti din Romania, fara a exclude posibilitatea interventiei altor institutii de resort.

13 –  Datele cu caracter personal

Picture Perfect Events S.R.L colecteaza datele cu caracter personal ale Cumparatorului, precum si, daca este cazul, pe cele ale destinatarului Comenzii. Cumparatorul este informat despre faptul ca prelucrarea automata a informatiilor, in special gestionarea adreselor de mesagerie electronica a utilizatorilor, a fost declarata la Autoritatea Nationala pentru Supravegherea Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (notificarea nr. 11467). Scopurile, destinatarii si conditiile in care Picture Perfect Events S.R.L colecteaza si prelucreaza datele personale sunt prezentate in documentele „Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal” si „Politica de Utilizare a Cookie-urilor” de pe Site.

14 – Generalitati

14.1 Modificarea 

Picture Perfect Events S.R.L isi rezerva dreptul de a modifica si de a actualiza Conditiile Generale de Vanzare fara preaviz. Pentru a fi informat cu privire la eventualele modificari, Picture Perfect Events S.R.L il sfatuieste pe Cumparator si, in general, pe orice utilizator, sa reciteasca regulat TCV, „Conditiile Generale de Utilizare a Site-ului”, precum si documentele „Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal” si „Politica de Utilizare a Cookie-urilor” de pe Site. Comanda va fi reglementata de TCV in vigoare in momentul plasarii Comenzii.

14.2 Nulitatea partiala

In situatia in care una sau mai multe dintre clauzele prezentelor TCV sunt considerate ca fiind nule sau declarate nule conform unei legi, unui regulament sau printr-o hotarare judecatoreasca definitiva, celelalte clauze raman in vigoare.

14.2 Nerenuntarea

Fapta uneia dintre Parti de a nu se prevala fata de cealalta Parte de nerespectarea oricarei obligatii rezultate din prezentele TCV, nu va fi interpretata pentru viitor ca fiind o renuntare la respectiva obligatie.

14.3 Legea aplicabila si instanta competenta

Vanzarea produselor societatii Picture Perfect Events S.R.L este reglementata de legislatia din Romania, indiferent de tara de resedinta a Cumparatorului si locul plasarii Comenzii. ORICE LITIGIU IN LEGATURA CU EXISTENTA, INTERPRETAREA, EXECUTAREA SAU INCETAREA CONTRACTULUI INCHEIAT INTRE PICTURE PERFECT EVENTS S.R.L SI CUMPARATOR, CHIAR SI IN CAZUL PLURALITATII PARATILOR, IN LIPSA SOLUTIONARII AMIABILE, VA FI EXCLUSIV DE COMPETENTA INSTANTELOR DE JUDECATA DIN ROMANIA COMPETENTE, CONFORM REGULILOR STABILITE DE CODUL DE PROCEDURA CIVILA ROMAN.

14.4 Durata

Contractul de vanzare-cumparare la distanta incheiat intre Picture Perfect Events S.R.L si Cumparator intra in vigoare la data transmiterii de catre Picture Perfect Events S.R.L a mesajului electronic pentru confirmarea Comenzii si isi produce efectele pentru intreaga durata de timp necesara partilor pentru indeplinirea obligatiilor reciproce asumate. Durata contractului de vanzare-cumparare incheiat cu un Cumparator pentru fiecare comanda in parte nu se prelungeste automat, contractul incetand de plin drept ca urmare a indeplinirii de catre Parti a obligatiilor reciproce, nefiind necesara indeplinirea unor formalitati speciale in vederea incetarii efectelor contractului.

Obligatiile Cumparatorului isi mentin valabilitatea cel putin pana la plata integrala a pretului produselor achizitionate, respectiv pana la receptia acestora.

Prezentele TCV se aplica pe toata durata prezentarii online a produselor comercializate de societatea PPE, pana la expirarea perioadelor de garantie. In orice caz, clauza „Raspunderea” va produce efecte si dupa incetarea prezentelor TCV.